Çotanak Nk Gübresi 15.0.5+(3 Cao)+(7 So3 ) + Me

ÜRÜNLERİMİZ

Firmamız, kimyevi gübre üretimi yapmakla beraber, bu gübrelerin uygulanışı hakkında; bulunan deneyimli ziraat mühendisleri ile satış öncesi ve satış sonrası teknik destek sağlanmaktadır.

Çotanak Nk Gübresi 15.0.5+(3 Cao)+(7 So3 ) + Me
Bitkiler temel fonksiyonları ve gelişimleri için besin elementlerine ihtiyaç duyarlar. İçeriğindeki Azot (N), Potasyum (K), Kalsiyum (Ca), Kükürt (S) ve iz elementler ile bitkilerin karşılaştığı biyotik ve abiyotik stres faktörlerinde olumsuz koşulların atlatılması için bitkiyi teşvik eder ve bitkinin sağlıklı kalmasını destekleyen gübredir.
 Bitkilerde yaprak ve gövde oluşumunu teşvik eden azot, bitki bünyesindeki önemli fizyolojik fonksiyonları, ürün miktarını ve ürün kalitesini doğrudan etkileyen bir besin maddesidir.
 Potasyum, bitki büyümesi ve çoğalmasını sürdürmek için ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm süreçlerde gereklidir. Potasyum eksikliği olan bitkiler, kuraklık, aşırı su ve yüksek ve düşük sıcaklıklara daha az dayanıklıdır. Ayrıca, zararlılar, hastalıklar ve yuvarlak solucan saldırılarına karşı da daha az dayanıklıdır.
 Kalsiyum bitkide hücre duvarlarının ve bitki dokularının sertleşip güçlenmesinde temel görevi üstlenir.
 Kükürt, bitkinin hastalıklara karşı direncini arttırır. Susuzluğa ve kuraklığa karşı toprağın direncini artırır. Bitkilerin soğuğa ve donmaya karşı dayanıklılığını artırır. Topraktaki kireci kırar.
 Bor bitkide büyümeyi etkileyen hormonların oluşumunda, kök gelişiminde, tomurcuk ve çiçek oluşumunda artış sağlar.
 Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar.
 Demir bitkilerde optimum büyümeyi ve gelişmeyi sağlar.
 Mangan yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır.
 Çinko bitkilerin bodur kalmasını önler, bitki boyunu ve sap kalınlığını artırır.
FİRMAMIZ tarafından üretilen ÇOTANAK NK Gübresi 15.0.5+(3 CaO)+(7 SO3) + ME zengin İçeriği ile bitkinin gelişiminde gerekli olacak temel ve iz elementleri bünyesinde barındırmaktadır.
UYARILAR:
 Toprak ve/veya yaprak analizi sonucu kullanılması tavsiye edilir.
 Kullanmadan önce etiketi okuyunuz.
 Nem ve güneş ışığından koruyunuz. Orijinal ambalajında kuru yerde muhafaza ediniz.
 Uygun doz oranını aşmayınız.
 Kullanmadan önce karıştırınız.
 Deri ve göz temasından kaçınınız. Eldiven ve maske kullanınız.
FINDIK
 Dal izdüşümüne serpme şeklinde Kasım ve Nisan ayları arasında uygulanır.
 Yapraktan 300-350 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 4-5 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Toprakta 100-150 gr/da ocak başına uygulanmalıdır.
BUĞDAY, ARPA, ÇELTİK
 Başakta süt doldurma döneminde verilmelidir.
 Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 2.5-3kg/da uygulanmalıdır. CEVİZ VE ANTEP FISTIĞI
 İç doldurma döneminden itibaren kullanılmalıdır.
 Yapraktan 300-350 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 4-5 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Toprakta 100-150 gr/da ocak başına uygulanmalıdır.
DOMATES, BİBER, PATLICAN, HIYAR, KABAK
 Çiçeklenme öncesi- hasat sonuna kadar 2-3 defa uygulanmalıdır.
 Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 5-6 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Toprakta 2.5-3 kg/da uygulanmalıdır.
KARPUZ, KAVUN, ÇİLEK
 Çiçeklenme öncesi- hasat sonuna kadar 2-3 defa uygulanmalıdır.
Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 5-6 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Toprakta 2.5-3 kg/duygulanmalıdır.
BAĞ, KİVİ
 1.uyguluma; ince koruk dönemi, 2.uygulama; iri koruk dönemi
 Yapraktan 300-350 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 3-4 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Toprakta 80-100 gr/da uygulanmalıdır.
NARENCİYE, ELMA, ARMUT, AYVA
 Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra uygulanmalıdır.
 Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 3-4 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir
 Toprakta 100-120 gr/da uygulanmalıdır
. KİRAZ, ŞEFTALİ, KAYISI, ERİK, MUZ, ZEYTİN
 Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalana kadar 10-15 gün aralık ile uygulanmalıdır.
 Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 3-4 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Toprakta Ağaç Başına 150-200 gr/da uygulanmalıdır.
MISIR, AYÇİÇEĞİ
 Bitki boyu 50-60 cm olduğu dönem itibari ile uygulanmalıdır.
 Yapraktan 200-250 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 3-4 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 2.5-3 kg/da uygulanmalıdır.
PATATES, ŞEKER PANCARI, HAVUÇ
 Yumru irileşme döneminde uygulanmalıdır.
 Yapraktan 200-250 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
Damla sulama ile 2-3 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 3-4 kg/da uygulanmalıdır.
PAMUK
 Koza dolum döneminden itibaren verilmelidir.
 Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 3-4kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 1,5-2 kg/da uygulanmalıdır.
FASULYE, NOHUT, MERCİMEK
 Bakla dolum döneminden itibaren uygulanmalıdır.
 Yapraktan 300-350 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 4-5 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 2,5-3 kg/da uygulanmalıdır.
SOĞAN, SARIMSAK
 Baş irileşme döneminden itibaren uygulanmalıdır.
 Yapraktan 300-350 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 2-3 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 2-3 kg/da uygulanmalıdır.
YAPRAĞI YENEN BİTKİLER (LAHANA, MARUL…)
 Gelişme dönemi boyunca verilebilir.
 Yapraktan 250-300 gr/da 100 lt su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Damla sulama ile 2-3 kg/da 1 ton su ile karıştırılarak verilmelidir.
 Topraktan 2-2,5 kg/da uygulanmalıdır.