Balcomin Best N.p.k Gübre Çözeltisi ( 10.10.10+m.e )

ÜRÜNLERİMİZ

Firmamız, kimyevi gübre üretimi yapmakla beraber, bu gübrelerin uygulanışı hakkında; bulunan deneyimli ziraat mühendisleri ile satış öncesi ve satış sonrası teknik destek sağlanmaktadır.

Balcomin Best N.p.k Gübre Çözeltisi ( 10.10.10+m.e )
Balcomin Best içeriğindeki NPK ve iz elementler ile yaprak gübrelemede bitkilerin besin eksikliğinin hızlı bir şekilde düzelmesine yardımcı olacak ve verim-kalitede artışa katkı sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Fabrikalarımızda en son teknoloji kullanılarak saf su ile tortusuz berrak olarak üretilmiştir. İz elementlerin, şelat formu sayesinde eşit ve hızlı alınımını sağlar.

İçeriğindeki;

  • Azot (N), bitkinin yaprak, kök, gövde, dal, sürgün ve meyve gelişimi için çok önemlidir.
  • Fosfor (P), bitkinin kök büyümesinin hızlandırır, çiçeklenme oluşumunda etkilidir, dane ve meyve tutumunu arttırır.
  • Potasyum (K), bitkilerde yatmayı önler, soğuğa dayanıklılığı artırır, erkencilik sağlar, azotun etkinliğini artırır, hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığı olumlu şekilde etkiler.
  • Bor (B), bitkide büyümeyi etkileyen hormonların oluşumunda, kök gelişiminde, tomurcuk ve çiçek oluşumunda artış sağlar.
  • Bakır (Cu), bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar.
  • Mangan (Mn), yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır.
  • Molibden (Mo), bitki bünyesinde nitrat birikmesinin önüne geçen molibden aynı zamanda azotun bitki bünyesine alımı, protein ve C vitamini oluşumunda etkilidir.
  • Çinko ( Zn), klorofil ve karbonhidrat üretimi için gereklidir.
  • Topraktan uygulanan gübrelerin besin alımlarını arttırır.
  • Pestisit ve fungusitlerle uygulanabilir.
  • Bitkilerde kök çürüklüğü, kuraklık gibi durumlarda uygulanabilir.
  • 7,5 ve üzeri ph’a sahip olan topraklarda demir, mangan, çinko, bakır, bor elementlerinin yapraktan alınmasını sağlar.
  • Toprakta yeterli oranda nem olmadığı durumlarda uygulanabilir. Gübre kullanımında tasarruf sağlar.

İÇERİK WW

Toplam Azot (N):                                                  %10

Amonyum Azotu (NH4):                                        %2

Nitrat Azotu (NO3):                                              %3

Üre Azotu (CO(NH2)2):                                         %5

Suda Çözünür Fosfor Penta oksit (P2O5):               %10

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O):                    %10

Suda Çözünür Bor (B):                                         %0,01

Suda Çözünür Bakır (Cu):                                     %0,01

Suda Çözünür Mangan (Mn):                                %0,01

Suda Çözünür Molibden (Mo):                               % 0,02

Suda Çözünür Çinko (Zn):                                    %0,02

UYGULANDIĞI BİTKİLER

 

FINDIK

Uygulama Zamanı: İlk uygulama yaprak oluşumu tamamlandığında, daha sonraki uygulamalar 20-25 gün arayla 2-3 defa uygulanır.

Damlama Sulama Dozu: 4-5

Yapraktan Dozu: 300-350cc/100 lt. Su

 

DEPO KÖKLÜ BİTKİLER (Şeker pancarı, Havuç, Parates, Sarımsak)

Uygulama Zamanı:

1.Uygulama seyreltme yapıldıktan 15 gün sonra

2.Uygulama 30 gün sonra uygulanır.

Damlama Sulama Dozu: 3-4

Yapraktan Dozu:300-300 cc/100 lt. Su

 

YAPRAKLARI YENEN SEBZELER (Marul, Ispanak, Pırasa, Lahana, Karnabahar, Brokoli)

Uygulama Zamanı: Çimlenmeden 20 gün sonra başlayarak 20 gün aralıklarla 2-3 defa uygulanır.

Damlama Sulama Dozu: -

Yapraktan Dozu:200-250 cc/100 lt. Su

 

DİĞER SEBZELERDE (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz)

Uygulama Zamanı: Çiçeklenme öncesi dönemden başlayarak hasat sonuna kadar 3-4 defa uygulanır.

Damlama Sulama Dozu: 3-4

Yapraktan Dozu: 250-300 cc/100 lt. Su

 

TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Mısır, Ayçiçeği, Çeltik)

Uygulama zamanı: Kardeşlenme ve başaklanma döneminde olmak üzere 2 defa uygulanır.

Damlama Sulama Dozu: -

Yapraktan Dozu: 300-350 cc/100 lt. Su

 

BAKLAGİLLER (Fasulye, Mercimek, Nohut, Bakla, Bezelye)

Uygulama Zamanı: Çiçeklenme başlangıcından sonra 2-3 defa uygulanır.

Damlama Sulama Dozu:  3-4

Yapraktan Dozu:250-300 cc/100 lt. Su

 

MEYVE AĞAÇLARI (Elma, Armut, Vişne, Kiraz, Erik, Üzüm, Ceviz, Şeftali, Kayısı, Ayva, İncir, Kivi)

Uygulama Zamanı: Çiçeklenme öncesinden başlayarak 20 gün arayla 3-4 defa uygulanır.

Yapraktan Dozu: 300-350 cc/100 lt. Su

 

NOT: Meyve ağaçlarında uygulama, sabah erken yada öğleden sonraki serinlikte yapılmalıdır. Yaprakların altı ve üstü tamamen ıslatılmalıdır. Uygulama dozundaki pH’sı yapraksal absorbsiyonun maksimum olduğu 5-6,5’dir.1 kg'lık şişelerde 1 kolide 12 adet bulunmaktadır.